Policija informē

Jaunākie Valsts policijā un Ogres novada pašvaldības policijā reģistrētie notikumi.

VALSTS POLICIJA INFORMĒ

Piesavinās naudu

Saņemta informācija, ka R. Suntažu pagastā 8. martā piesavinājās 2600 eiro, ko iesniedzējs viņam pārskaitīja par bruģēšanas darbiem nepieciešamo materiālu iegādi. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Apzog māju un atpūtas namiņu

Saņemta informācija, ka laika posmā no 20. līdz 27. aprīlim Ogrē, Brīvības ielā, apzagta kāda privātmāja, nodarot cietušajiem vairāk nekā 4800 eiro lielus materiālos zaudējumus. Zagļi līdzi aiznesuši dažādus instrumentus – akumulatora urbjmašīnu, akumulatora rokaszāģi, divus akumulatorus, lādētāju, disku un riepu komplektu, vieglmetāla diskus ar divām riepām, velosipēdu un 30 metrus vara cauruļu. Savukārt no 22. aprīļa līdz 27. aprīlim iekļūts kādā atpūtas namiņā Tīnūžu pagastā, kur nozagts televizors ar sienas stiprinājumu. Cietušajiem nodarīts 180 eiro liels materiālais zaudējums. Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess.

Izsaka draudus

27. aprīlī pie kāda īpašuma Madlienas pagastā E. izteica draudus radīt fizisku kaitējumu D. un viņa tuvinieku veselībai. Uzsākts administratīvais process.

Šķērso sliežu ceļus neatļautā vietā

28. aprīlī divas personas Ogrē, Upes prospektā, šķērsoja sliežu ceļus neatļautā vietā. Abos gadījumos uzsākts administratīvais process.

Brauc bez vadītāja apliecības

28. aprīlī persona Ikšķilē, Skolas ielā, vadīja automašīnu un neievēroja luksofora signālu, turklāt transportlīdzekli vadīja bez vadītāja apliecības un medicīniskās kartes. Šajā pašā dienā Ogres novada Pašvaldības policijas darbinieki Lielvārdē apturēja vadītāju, kurš brauca ne vien alkohola reibumā, kas pārsniedz pieļaujamo normu, bet arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Abos gadījumos uzsākts administratīvais process. Savukārt 29. aprīlī pašvaldības policisti Madlienā aizturēja vadītāju, kurš vadīja transportlīdzekli bez vadīšanas tiesībām, to izmantošanas lieguma laikā. Uzsākts kriminālprocess.

Peldas reibumā

28. aprīlī Ogrē, Rīgas ielā, Ogres Vecupes peldvietā, būdamas alkohola reibumā, peldējās divas personas. Uzsākts administratīvais process.

Sakož pašu suns

28. aprīlī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde saņēma izsaukumu uz kādām mājām Lauberē sakarā ar to, ka pie ķēdes piesiets vilku sugas suns iekodis Ļ. kreisās rokas apakšdelmā – plaukstas pamatnē, atstājot zobu nospiedumus, brīdī, kad meitene gājusi suni barot. Cietušās māte no meitas hospitalizācijas atteicās, mediķi konstatēja, ka cietušās stāvoklis ir stabils. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Naudu samaksā, preci nesaņem

Saņemta informācija, ka D. Ogres novadā pārskaitījis uz kādu bankas kontu Lietuvā 40 eiro par leņķa slīpmašīnu, ko sociālo tīklu vietnē tirgoja kāda persona. Diemžēl prece nav saņemta, nauda nav atdota, bet ar tirgoni vairs nav iespējams sazināties. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Zog veikalā

Saņemta informācija, ka tirdzniecības vietā Ogrē, Rīgas ielā, konstatēta preču zādzība. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

PAŠVALDĪBAS POLICIJA INFORMĒ

Svin siltu dienu

1. maijā saņemta informācija, ka Ikšķilē kaimiņi no blakus mājām dārzā kaut ko skaļi svin un traucē mieru. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka patiesi pagalmā sēž vairākas personas, atskaņo mūziku un skaļi sarunājas. Pie vārtiņiem pienāca vīrietis, kurš likumsargiem paskaidroja, ka vēlējušies nosvinēt pirmo silto dienu. Svinētāji atvainojās un solīja pēc brīža doties gulēt. Šajā pašā dienā saņemta arī informācija, ka Ogrē, Indrānu ielā, kaimiņš skaļi klausās televizoru un traucē mieru. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi sastapa vīrieti, kurš tobrīd jau gulēja. Vīrietis paskaidroja, ka viņam esot slikta dzirde, taču solīja turpmāk skatīties televizoru, nogriežot skaņu klusāk.

Sarīko ģimenes skandālu

30. aprīlī saņemta informācija, ka Ogrē, Skolas ielā, vīrs kļuvis agresīvs un grūsta sievu. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargus sagaidīja abas konfliktējošās puses un savas saimnieciskās problēmas sāka risināt policijas klātbūtnē. Sieva paziņoja, ka vīrs viņu esot pagrūdis un bijis agresīvs, savukārt vīrietis apgalvoja, ka nekas tāds nav bijis un viņš gribējis tikai paņemt automašīnas atslēgas, lai aizbrauktu pie mātes. Vīrietis atzina, ka ir izdzēris trīs alus bundžiņas, bet viņam esot šoferis, kas brauks ar auto. Sieviete nevēlējās rakstīt iesniegumu, un vīrs apņēmās pa nakti palikt pie mātes, lai konflikts neturpinātos.

Mākslas nodarbībās zīmē dzimumlocekli

30. aprīlī saņemta informācija, ka vienā no Ogres novada mācību iestādēm nepilngadīgais mākslas nodarbībā uzzīmējis neētisku zīmējumu, par kuru mākslas nodarbības vadītāja bija sašutumā, piebilstot, ka uzzīmēts bija vīrieša dzimumloceklis. Sociālais pedagogs vēlējās, lai policija ar skolēnu veic pārrunas. Skolēns apsolījās vairāk nekad neko tādu nedarīt, uzvesties kārtīgi un ievērot vispārpieņemtās ētikas normas. Pedagogi solīja sazināties ar skolēna vecākiem un informēt par notikušo.

 

Citi raksti « ESAM KLĀT

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi